Üdvözöljük a DUPLEX Szélvédőszerszám Kft. webáruházban

Kosár: 0 tétel

Termékgarancia és elállás joga

Szavatosság, jótállás:

 

Az Üzemeltető szavatossági és jótállási felelősségére a Polgári törvénykönyvről szóló 1959. évi. IV. törvényben (Ptk.), 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet és az egyéb vonatkozó jogszabályokban foglaltak ( pl. 151/2003 korm. rendelet) az irányadóak.


A vásárlástól való elállás joga:

 

A DUPLEX Szélvédőszerszám Kft. internetes áruházában kizárólag új termékek értékesítése történik meg. A vásárlástól való elállási jog gyakorlására vonatkozó törvényi szabályozást a 17/1999. (II.5.) kormányrendelet tartalmazza.

Szélvédő Gumikeretek esetémen:

Cégünk által forgalmazott termékek egyik típusát képezik az Univerzális Szélvédő Gumikeretek, melyek csomagolási egysége tekercs, mely 25 méters vagy 50 méteres, a gumikeret típusától függően.

A gumikereteket méretre vágjuk, külön a Megrendelő kérésére. Az igény szerint méretre vágott szélvédőkeretek megrendelésénél azonban, kérjük körültekintően adják le megrendeléseiket, mert a Megrendelő álltali darabokra vágott szélvédőkeretekkel kapcsolatosan reklamációt nem fogadunk el, a vágott gumikeretet/gumikereteket visszavenni nem áll módunkban!


A csomagküldő internetes vállalatokra vonatkozó jogszabály értelmében a vásárlónak joga van az áru átvételét követő 14 napon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállni. A kézhezvételi időpont személyes átvétel esetében a személyes átvétel időpontja, kiszállítás esetében a levél/csomag átvételének időpontja.

 

A rendeléstől való elállást minél hamarabb jeleznie kell felénk telefonon vagy e-mailben. Ebben az esetben a vevő által kifizetett összeget, az áru visszaszolgáltatását követő legfeljebb 30 napon belül visszatérítjük. Az áru visszajuttatásának költségeit a vevő viseli. A vételár visszatérítése a termék visszajuttatása után lehetséges. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik. Az utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Az árucikk csak új állapotában, az eredeti csomagolásban, az eredeti garanciális okmányokkal és számlával együtt szolgáltatható vissza. Amennyiben az árucikk használatban volt, ez bizonyítható, abban az esetben a vásárlástól való elállás indokolatlan.

Termék cseréje: Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki a vásárlástól számított 3 munkanapon belül, ha azok bizonyítottan hibásak.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő nem tudja sérülésmentesen visszajutatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását.

Az eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Kérjük, hogy a rendelés visszavonásáról mindig írásban, e-mailben értesítse ügyfélszolgálatunkat!


A fogyasztót nem illeti meg a vásárlástól való elállás joga:

- szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha a 14 napos elállási határidő lejárta előtt a gazdálkodó szervezet a teljesítést a vevő beleegyezésével megkezdte.

- olyan áru értékesítése illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára illetve díja a pénzpiac gazdálkodó szervezet által nem irányítható ingadozásától függ.

- olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött (egyedi megrendelések),

- továbbá a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 14. 29§ pontja irányadóak.